Meubel onderhoud

Doordat hout een natuurlijk product is zal het gedurende de seizoenen veranderen. Het krijgt een stoerdere uitstraling door kleine scheurtjes en barstjes en zal naarmate de tijd vergrijzen. Door de juiste behandeling en onderhoud gaat teakhout langer mee, waardoor je zo lang mogelijk kan genieten van je teakhouten meubels.

 

Gebruik Teak Cleaner: Wij adviseren om teakhouten meubels minimaal 1 keer per jaar te reinigen met de Teak Cleaner. Bij voorkeur begin april voor de start van het buitenseizoen. Breng de Teak Cleaner aan met een spons of doek. Laat dit een paar minuten intrekken. Vervolgens kun je de teakhouten meubels opborstelen. Voor een optimaal resultaat raden wij aan om je meubels na het reinigen te behandelen met Teak Beschermer en Teak Shield.

 

Gebruik Teak Shield: Voordat je aan de slag gaat met de Teak Shield is het belangrijk dat je het teakhouten meubelstuk eerst goed schoonmaakt. Dit kan met groene zeep of Teak Cleaner. Laat het goed drogen. Voordat je aan de slag gaat met de shield het middel minstens een minuut goed schudden. Breng vervolgens een dunne laag Teak Beschermer aan op het teakhout met een doek. Zorg ervoor dat het hele meubelstuk nat is. Laat het 1 uur drogen. Breng dan een tweede dunne laag aan en laat dit opnieuw goed drogen. Laat deze tweede laag 48 uur drogen voordat je het meubel blootstelt aan weersomstandigheden. Impregneer je teakhouten meubels minimaal 1 keer per jaar met Teak Shield. Tafelbladen adviseren we om minimaal 2 keer per jaar te impregneren. Bij voorkeur voor de start van het buitenseizoen en aan het einde van het buitenseizoen.